Токсичните взаимоотношения, как да ги разпознаваме и как да се освободим от тях

Искам да обърна вниманието ви към тази много важна тема.
Сега е жизнено важно за всички нас и за нашето добруване и здраве да бъдем себе си, да присъстваме в себе си съзнателно!

Когато присъстваш в себе си: ти си позволяваш да бъдеш себе си, ти си автентичен, ти си заземен, напълно присъстваш в тялото си, уважаваш себе си, съществуваш в енергия на самодостатъчност, грижиш се за себе си в енергията на сърдечно центрирано пространство, не влизаш в зависимости, храниш с грижа тялото си, не изграждаш взаимоотношенията си върху основата на нужда и на липса.

Когато си в себе си ти знаеш, кога твоята енергия е понижена, защото го усещаш и осъзнаваш, и знаеш как да се изпълниш отново с енергия.
Когато разговаряш с някого и усетиш, че не се чувстваш добре, спри за миг! Вдишай дълбоко и съзнателно си кажи – „аз мисля, че трябва да прекъсна този разговор и да създам определени граници, мисля че това ми идва в повече... явно аз не съм създал/а здравословни граници и затова усещам, че в мен се надига обида, безсилие, възмущение или яд.
И ако в такъв момент си кажем, че не можем сега да създадем граници, или не можем да се отдалечим от този човек, ние неусетно ставаме пасивно-агресивни.

Какво означава това? - това означава, че ние задържаме всичко в себе си. Задържаме ядът, обидата и възмущението, които са възникнали по време на общуването и ги обръщаме към себе си.
А когато не можем да трансформираме тези състояния, те се загнездват в клетките ни като непреработена негативна емоция, и така ние губим енергията си, оставаме без сили.

Когато имаме токсични взаимоотношения, ние губим енергията си. Токсичните отношения ни карат да се чувстваме зле, създават в нас негативно състояние на духа и много негативни емоции. И когато мислим или говорим за тези хора, ние не се чувстваме добре и ни е трудно да се изказваме мило за тях.

А когато не сме готови да поставим граници в общуването си с тях или не сме готови да си тръгнем от токсичната ситуацията, ние се оказва, че намираме безброй начини и причини да ги извиним за тяхното поведение.
Валидираме техните постъпки и лошо отношение към нас с „разбиране“ откъде произлизат, какво ги предизвиква да постъпват така, колко тежък е бил животът им, и т.н. и така до безкрай...
Това са токсичните взаимоотношения, те отравят нашия живот и внасят много драма в нашата реалност. Независимо дали това се проявява пряко или косвено в живота ни.

Дошъл е моментът, в който е важно да се опомним, да осъзнаем откъде идват много от вашите негативни състояния, негативни емоции и неудачи и решително да поставим граници!
Колкото и да си казвате той/тя ще се промени, всеки път когато разговаряме той/тя обещава, че няма да се повтори, че иска да се промени, моли за още един шанс, за да ни покаже/докаже.....
Знайте, мили чувствителни души, че това никога няма да дойде, няма да стане.

Когато, в едни взаимоотношения има манипулация на единия спрямо другия, когато в едни взаимоотношения има емоционално, психологическо, физическо, психическо или някакъв друг вид насилие, това никога няма да се промени.
Тези отношения са токсични и не могат да бъдат „оправени“, не могат да се превърнат в не-токсични.
Или оставате в токсичните отношения наясно с това, какво си причинявате и си живеете в драмата, но съзнателно, за да не се чувствате жертва. Или изграждате здравословни граници, където това е възможно. Или си тръгвате оттам и преподреждате живота си. Изборът винаги е наш.

Избери да бъдеш автентичен. Бъди Човек. Отстоявай себе си. Имай граници. Имай увереност. Имай самочувствие. Осъзнай своята ценност.
Когато уважаваме себе си, ние уважаваме и другите хора. Когато обичаме себе си, ние можем да дадем любов и на другите.

Какво можем да направим:

  • Взимайте си почивка, когато нещо ви идва в повече и става непосилно трудно.
  • Кажете „не“ на неща, които не искате да правите.
  • Позволявайте на себе си да плачете.
  • Позволявайте си да искате помощ от хората около вас.
  • Позволете си да правите неща, които ви правят щастливи.
  • Ние знаем, че ако не получаваме това, което искаме, това е защото получаваме това, от което имаме нужда в момента.Това са определени нива на здрав разум и разсъдливост.

Извървяваме път към себе си и се научаваме, какво точно означава да бъдем емоционално свободни, какво означава да бъдем себе си и да бъдем автентични.
Това е нашата вселенска мисия, мили мои енергийно-чувствителни души...

Истинската пробуденост е да се върнем към себе си и да се научим да бъдем емоционално свободни!

Често клиентите ми променят живота си много осезаемо след участие в моите семинари и уебинари. Това са уникални авторски методики за постигане на баланс, успешен живот, подобряване на взаимоотношенията, справяне с дълбоки травми, намиране на отговори, вътрешен мир и ясна посока. Личните сесии също променят драстично живота. Терапията е процес, път към себе си. И този път към себе си, понякога не е лесен, но всяко положено усилие и работа се отблагодаряват. За мен е голяма радост да предавам моите знания, любов и вяра на всички вас. Работя предимно с мои авторски техники за емоционална свобода, семейни и родови програми, семейна терапия, трансформиращо пренареждане и енергийни практики. Така че, ако имате нужда от моите умения, ви очаквам с удоволствие.

С любов,

Наталия Накова

Прочетете още

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram