За липсата, нуждата и любовта към себе си

Нека поговорим за липсата, нуждата и любовта към себе си. Защото вярвам, че особено в днешно време, е много важно за нас да преосмислим мотивите, с които изграждаме живота си и избираме за себе си.
Важно е да вибрираме на висока честота, за да устоим на предизвикателствата, с които се срещаме в живота си.

Много от нас изграждаме целия си живот върху това, как да постигнем нещата, които нямаме. Но много често не осъзнаваме, че когато изграждаме нашите желания върху липса, заради това, което нямаме, дори и да положим неимоверно много усилия и накрая да постигнем желаното, ние не усещаме удовлетворение, радост и пълнота от своя успех.
Остава в нас нещо празно и ние много скоро, отново се втурваме да постигаме друго нещо, което нямаме... и така до брезкрай. И всеки следващ път, след всяка следваща победа, ние не намираме пълно щастие и удовлетвореност, все нещо ни липсва, все нещо не е достатъчно...

Защо се получава така?
Защото когато изграждаме нещо, каквото и да е, върху основата на липса и на нужда, ние влизаме в един безкраен водовъртеж, в който нищо и никога не е напълно достатъчно...

Липсата и нуждата са енергии, които никога от никого и с нищо външно не могат да бъдат запълнени, дори и да получаваме всеки път всичко, което искаме...

Да, можем да имаме кратки моменти на удовлетворение, но те много бързо се изпаряват, защото все ще намираме нещо, което не е точно както го искаме. Или ако е станало както го искаме, ще решим, че трябва още нещо да добавим и имаме, за да сме напълно удовлетворени.

Все нещо няма да бъде достатъчно, за да изчезнат липсата и нуждата...

Защо е така?

Защото липсата и нуждата са състояния на липса на любов, себеуважение и стойност от нас към нас самите.

Никой не ние учил как да обичаме себе си.

А тази липса на любов и съпътстващите състояния на тази липса не могат да бъдат запълнение отвън, каквото и да правим! Тази липса на любов може да бъде запълнена само от нас самите.

Какво да направим?

Първото, което е важно да направим е да осъзнаем кои са нещата, които желаем и които ако нямаме ни карат да се чувстваме нещастни.

След като определите кои са тези неща, задайте си въпросите:  „Защо искам това?“, „Как ще се чувствам, ако имам това, което искам?
И след всеки ваш отговор на тези въпроси, ако той не е достатъчно ясен и конкретен, продължете да си задавате въпроса „защо?“ докато не стигнете до ясен отговор.
И когато честно си отговорите на тези въпроси, ще осъзнаете, че почи винаги искаме нещо, не заради самото нещо, а защото смятаме, че ако го имаме, то това ще ни накара да се чувстваме добре със себе си, ще ни помогне да се чувстваме добре в кожата си, ще имаме самочувствие, ще смятаме че така вече заслужаваме да бъдем обичани, уважавани, ценени, желани... и т.н. и т.н.

И така разбирате ме, най-често ние не искаме да имаме тези неща, които искаме, заради самите неща, ние ги искаме, защото вярваме, че те ще ни накарат да се почувстваме по определен начин!
А това хубаво усещане, е много краткотрайно, защото е невъзможно външните ни придобивки и постижения, да запълнят нуждата от любовта към себе си, която подсъзнателно търсим във всичко. Дори и да имаме всичко, което желаем отвън... ако нямаме уважение към себе си, ако не ценим себе си и не обичаме себе си, липсата вътре в нас ще остане...
Липсата на любов, нуждата от любов винаги ще остане незапълнена... докато се опитваме да я запълним с външни неща.
„Ако някой ме обича, или ако съм много успял/а и богат/а или нещо друго подобно тогава....„оооо аз ще съм супер, тогава наистина ще се чувствам добре в кожата си, ще се уважавам и ще започна да постигам много неща, хората ще ме харесват, ще искат да са с мен, или нещо друго подобно...

А всъщност това, от което най-много имаме нужда е да дадем любов на себе си. Да приемем себе си с всички плюсове и минуси и да заобичаме себе си сега в този момент такива, каквито сме.
Ти си достоен да обичаш себе си и да бъдеш обичан такъв какъвто си сега! Ти имаш прекрасно сърце и заслужаваш най-доброто, и е дошъл момента да го дадеш сам на себе си.

Ето затова, се обръщам към вас с цялата си любов! Ако пожелаете, погледнете навътре в себе си, вижте ги тези липси и нужди какви са, към какво състояние се стремите чрез тях и съзнтелно и отговорно, започнете да изграждате липсвщите парченца в себе си.

Дайте на себе си нежност, любов, внимание, грижа, толерантност, топлота, разбиране. Започнете от това и знайте, че:
1.Нищо не е глупаво, нищо не е без смисъл;
2. Всичко помага на всичко;
3. Ако можеше нещо да бъде различно, или да се случи другояче, то щеше да бъде;
4. Това, което съм искал/а и не съм получил/а, ми помага да проявя силата си и своя най-светъл потенциал;
5. Аз съм Благодарен/а! Намирам винаги за какво да бъда благодарен/а в себе си, към себе си, за себе си,

Често клиентите ми променят живота си много осезаемо след участие в моите семинари и уебинари. Това са уникални авторски методики за постигане на баланс, успешен живот, подобряване на взаимоотношенията, справяне с дълбоки травми, намиране на отговори, вътрешен мир и ясна посока. Личните сесии също променят драстично живота. Терапията е процес, път към себе си. И този път към себе си, понякога не е лесен, но всяко положено усилие и работа се отблагодаряват. За мен е голяма радост да предавам моите знания, любов и вяра на всички вас. Работя предимно с мои авторски техники за емоционална свобода, семейни и родови програми, семейна терапия, трансформиращо пренареждане и енергийни практики. Така че, ако имате нужда от моите умения, ви очаквам с удоволствие.

С любов,

Наталия Накова

Прочетете още

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram